Livs.se

2022-04-26 kl 11.21

Fira första maj med Livs!

Kom och fira arbetarrörelsens högtidsdag den första maj med Livs! På söndag samlas representanter från Livsmedelsarbetareförbundet runtom i landet för att demonstrera tillsammans. Det är den första fysiska träffen på två år. På många håll är Livs med i Socialdemokraternas firande. I år är det valår och därmed extra viktigt att vi är med och höjer våra röster!

Socialdemokraternas paroller för första maj 2022 är ”Sverige kan bättre” och ”Alla folks frihet”. 

”Sverige kan bättre” handlar om tre prioriteringar: 

  1. Vi ska vända på varje sten för att bryta segregationen och knäcka gängen och den grova brottsligheten.
  2. Vi ska använda klimatomställningen för att skapa framtidens jobb med bra villkor i hela landet.
  3. Vi ska ta tillbaka den demokratiska kontrollen över välfärden.

”Alla folks frihet” är ett initiativ för att visa solidaritet med Ukrainas folk. 

På många håll kommer Livs att enas om gemensamma budskap tillsammans med andra LO-förbund.

LO demonstrerar i år för: 

Trygghet för vanligt folk!
Svenska kollektivavtal ska gälla i Sverige!
Hela svaret! Både stärkt välfärd och krafttag mot brott.
Nu är tid för rättvisa!

På första maj uttrycker vi våra åsikter, möter likasinnade och lyssnar på tal. I Stockholm finns chans att lyssna till Magdalena Andersson och i Filipstad talar Livs ordförande Eva Guovelin.

Första maj visar arbetarrörelsens styrka, att vi är många och starka tillsammans! 

Nedan kan du hitta ett firande nära dig. Välkommen att fira med oss!

Sidan uppdateras kontinuerligt.

Stockholm
Brunch på Livs förbundskontor på Upplandsgatan 3 klockan 10.00–12.30. Vi lämnar förbundskontoret 12.30 för att samlas i Humlegården kl 13.00. Avmarsch mot Norra Bantorget kl 14.00.

Första maj-firande i Stockholm

Linköping
Samling från kl 11.30 på regionkontoret på Alkagatan 2. Här bjuds på brunch och vi skriver plakat inför demonstrationen och umgås. Vid 13.30 går vi gemensamt till Borggården. 14.30 är det avmarsch från Borggården och kl 15.00 tal med bland andra Socialminister Lena Hallengren i Sankt Larsparken.

Första maj-firande i Linköping

Gotland
På Gotland firas första maj i Visby och Rute. I Rute är det samling klockan 10:15 utanför Rute Folkets Hus och avmarsch klockan 10:30. Klockan 11:00 talar Hans Dahlgren, EU-minister, Thomas Karlström, LO-distriktet Gotland samt Ida Nordahl, SSU Gotland. 

I Visby är det samling utanför Östergravar/Hästarnas dal klockan 14:00. Klockan 14:30 talar Hans Dahlgren, EU-minister, Jenny Larsson, Socialdemokraterna Gotland och Ida Nordahl, SSU Gotland. I Bingebyparken kommer det att finnas försäljning av lättare förtäring samt underhållning. 

Göteborg
I Göteborg ordnar Socialdemokraterna och LO firande som inleds med TV-sändning på Öppna kanalen och Facebook. Uppställning på Haga Nygata sker klockan 15:30 och klockan 17:00 talar bland annat LOs ordförande Susanna Gideonsson på Götaplatsen. Klicka på länken för fullt program. 

Första maj-firande i Göteborg 

Falkenberg
I Falkenberg firar Livs tillsammans med LO och Socialdemokraterna. Samling sker vi Rådhustorget klockan 12:00 och avmarsch klockan 13:00. Det bjuds på fika och fiskdam för barnen. Huvudtalare är riksdagskandidat Aida Birinxhiku. 

Första maj-firande i Falkenberg

Skara
I Skara inleds första maj hos HK Scan från klockan 8:30. Avmarsch sker klockan 10:00. Klicka på länken för mer information och anmälan. 

Första maj-firande i Skara 

Filipstad 
Livs förbundsordförande Eva Guovelin kommer att tala i Filipstad. Samling sker i folkets hus klockan 11:00 för avmarsch mot stora torget. 

Örebro
I Örebro kommer Livs att ha ett tält på Stortorget där det bjuds på lokalproducerade produkter såsom dryck från Spendrups och Kopparberg samt korv från Atria och korvbröd från Korvbrödsbagaren. Vi samlas klockan 10:00 för att göra iordning plakat och äta frukost ihop. Avmarsch med tåget sker klockan 14:30 från slottsparken. Örebros huvudtalare är försvarsminister Peter Hultqvist. 

Malmö
Första maj i Malmö inleds med samling och lättare förtäring klockan 10:00 i Folkets Hus. Avgång till Södergatan sker klockan 12:00 för samling på plats klockan 13:30. Klockan 14:00 är det avmarsch mot Folkets Park. I Folkets Park finns flera talare på plats, däribland Tobias Baudin och Katrin Stjernfeldt Jammeh. Klicka på länken nedan för fullt program och information om anmälan. 

Första maj-firande i Malmö

Kristianstad
Firandet kommer att ske i Tivoliparken mellan 11.00 – 14.30 där det erbjuds uppträde, ansiktsmålning, korvgrillning, nöjesfält och stånd med internationell mat. Livs kommer att ha ett eget tält på plats och dela ut information och lite godsaker. Vi uppmanar till att man tar med sig hela familjen till denna dag. LO bjuder på frukost 10.30 i Tivoliparken.

Umeå
Livs firar första maj i Umeå tillsammans med Socialdemokraterna och LO. Klockan 12:00 är det samling i Döbelns Park. Klockan 12:30 är det avmarsch mot Rådhustorget där huvudtalare är skolminister Lina Axelsson Kihlbom. Klicka på länken för fullt program. 

Första maj-firande i Umeå