Om Livs

Livs är på din sida!

Slaktare och bagare. Snusarbetare och kylpersonal. Maskinskötare och kafferostare. Bryggare och kextillverkare. Chokladarbetare och charkuterister. Fiskrökare och såskokare.

Vi som jobbar i livsmedelsindustrin ser dagligen till att hela Sverige får mat på tallriken. Och oavsett vad vi jobbar med har vi alla en sak gemensamt. Vi vet att vi tjänar på att hålla ihop och kämpa tillsammans. För bra löner, schyssta villkor och en tryggare arbetsmiljö.

Från den lokala arbetsplatsklubben till förbundsledningen organiserar vi oss mot lönedumpning och orättvisor. Kampen för att alla ska omfattas av kollektivavtal är central. Vi är ett förbund som inte räds för att stå upp när människor behandlas illa. Det är vi stolta över – och det tänker vi fortsätta med.

Korta fakta:
Medlemmar, klubbar och förtroendevalda:
  • 30 000 medlemmar
  • 200 arbetsplatsklubbar
  • 2 780 förtroendevalda
Demokratisk organisation:
  • Arbetsplatsklubbarna är lokal facklig organisation.
  • Kongressen äger rum vart fjärde år. Klubbarna väljer kongressombud. Medlemmar på arbetsplatser utan klubb väljer kongressombud genom särskild ordning.
  • Nästa kongress äger rum i maj 2017
Förbundsledning:
  • Eva Guovelin, förbundsordförande
  • Jolan Wennberg, andre ordförande
  • Solweig Larsson, tredje ordförande
Ombudsmän:
  • 21 lokalombudsmän
  • 11 centralombudsmän
Regioner och kontor:
  • 5 verksamhetsregioner
  • 12 lokalkontor
  • Huvudkontor i Stockholm på Upplandsgatan 3
Samarbeten:
  • Ett av 14 förbund som utgör LO
  • Ingår i Facken inom industrin
  • Ingår i den internationella fackliga organisationen IUL
  • Ingår i den europeiska fackliga organisationen EFFAT