Nyheter

För 2 dagar sedan

Arbetsmarknadsfrågor i fokus

När arbetsmarknadsminister Eva Nordmark träffade Livs förbundsstyrelse var givetvis arbetsmarknadsfrågorna i fokus. Styrelsen lyfte förbundets prioriterade frågor som exempelvis mer kompetensutveckling, mer vuxenutbildning, inte minst till bristyrken inom slakt och chark, behovet av validering, bättre arbetsmiljö, omställning och a-kassa.

För 1 vecka sedan

Bra att regeringen fortsätter satsa på livsmedelsstrategin

Under åren 2020–2025 satsar regeringen 846 miljoner i en ny handlingsplan för livsmedelsstrategin. Livsmedelsstrategins huvudsakliga syfte är att öka produktionen, bidra till en konkurrenskraftig livsmedelskedja, öka sysselsättningen, exporten, innovationskraften och lönsamheten samtidigt som relevanta miljömål nås.

För 3 veckor sedan

Medlemsavgifter i Livs från och med den 1 januari 2020

Från den 1 januari ändras medlemsavgifterna samtidigt som inkomstklasserna justeras. De nya avgifterna är:

För 1 månad sedan

Så håller medlemsservice öppet under julen

Växeln till medlemsservice är stängd från den 23 december och öppnar åter den 30 december. Vi önskar dig en riktigt god jul!

För 1 månad sedan

Livs har idag överlämnat avtalskraven

Idag överlämnade Livsmedelsarbetareförbundet sina krav i avtalsrörelsen 2020 till arbetsgivarorganisationen Livsmedelsföretagen. Utgångspunkten för Livs är att senast 31 mars 2020 träffa avtal som ger fortsatta reallöneökningar.

För 1 månad sedan

Stockholmsweekend är veckans Adventschans

I showen "Oh what a night" framför fyra av landets främsta musikalartister hitlåtar från kända musikaler som Grease, Saturday night fever och Jesus Christ Superstar. Som Livsmedlem kan du vara med och tävla om biljetter till showen inklusive övernattning för två personer i Stockholm.

För 1 månad sedan

Livs vill fortsätta förhandla

2017 begärde LO förhandling gentemot Svenskt Näringsliv angående trygghet och omställning. Förhandlingarna sågs som ett led i att nå LO:s långsiktiga mål inför 2028.

För 1 månad sedan

Medlemmar kan vinna presentkort

Snart är det tredje söndagen i advent. Fram tills dess, den 15 december, har Livs medlemmar en ny möjlighet att vinna priser i Adventschansen.

För 1 månad sedan

Chans att vinna priser fram till jul

I advent har Livsmedlemmar chans att vinna fina priser i Adventschansen. Via LO Mervärde lottar vi ut hotellfrukostar, skärgårdskryssningar, presentkort på resor och en showweekend i Stockholm. Nya priser och en ny utlottning varje vecka fram till jul. Allt du behöver göra är att svara på en fråga och godkänna utskick utav nyhetsbrev om medlemskortet. […]

För 1 månad sedan

Utökad demokrati är viktigt för fackföreningsrörelsen i Hongkong

Som ett led i det projekt som Livs deltar i, tillsammans med IF Metall och LO, besökte Eva Guovelin, förbundsordförande och Jolan Wennberg, andre ordförande Hong Kong confederation of trade unions, HKCTU. HKCTU är den enda fria fackföreningen i Kina. En utökad demokrati är viktigt för fackföreningsrörelsen i Hong Kong. När det gäller demokratiska fri- […]