Livs.se

2022-11-16 kl 13.11

Peter Jansson är årets skyddsombud!

I år delas LOs utmärkelse årets skyddsombud i Västsverige ut till Peter Jansson från Livs, Region Väst. Peter har under många år varit aktiv som skyddsombud på Carlsberg i Falkenberg. Peter är väldigt aktiv i arbetet med riskanalyser, handlingsplaner, förbättringsarbete och samverkan med arbetsgivaren. Tack vare hans arbete har många konkreta arbetsmiljöförbättringar kommit till stånd. Peter är även regionalt skyddsombud för Livs och stöttar mindre arbetsplatser med skyddsronder och rådgivning till medlemmar och arbetsgivare.

Syftet med utmärkelsen är att uppmärksamma insatser för en bättre arbetsmiljö som skyddsombuden ute på olika arbetsplatser dagligen verkar och kämpar för.

Ur motiveringen:

Ett storbryggeri, som drivs av ett multinationellt bolag, kommer ständigt med förändringar där det verkligen gäller att stå upp för den enskilda arbetarens hälsa. Det gör verkligen Peter. Han är lika aktiv i tillbudssystemen och samverkan med företaget som i det medlemsnära arbetet. För hur mycket Peter än har på sitt bord så tar han sig alltid sig tid när en medlem vill prata eller behöver handfast hjälp.
 
Stort grattis och tack till dig Peter. Ditt engagemang gör skillnad på riktigt!