Livs.se

2018-02-06 kl 14.13

Glädjande nysatsning i Bjuv

Det är ett glädjande besked att det görs en stor satsning på svensk livsmedelsindustri med ambitionen att skapa många nya jobb, säger Livs förbundsordförande Eva Guovelin med anledning av nyheten att Foodhills tar över Findusfabriken i Bjuv för att göra den till ett livsmedelscentrum för olika livsmedelsföretag.

– Det är bra att satsningen görs i Skåne och Bjuv där det finns både stolta traditioner och många skickliga livsmedelsarbetare, fortsätter Eva.

– Det känns framsynt och fräscht att satsningen utgår från ett långsiktigt hållbart perspektiv på utvecklingen av framtidens mat. Det förutsätter att jobben är schysta och det är viktigt för livsmedelsarbetarna, avslutar Eva.

Läs mer:

Foodhills beskriver satsningen i Bjuv som ”ett innovativt livsmedelscentrum för produktion av framtidens mat”. Foodhills vision är att bli ledande i Europa för system för cirkulär livsmedelsproduktion och bidrag till en hållbar global utveckling. Även Bjuvs kommun och Region Skåne står bakom Foodhills vision med ett nytt livsmedelscentrum i Bjuv.

Foodhills bedömer att de nya centret kommer att skapa lika många nya jobb som Findusfabriken sysselsatte vid nedläggningen, dvs. omkring 400 anställda.

Övertagandet sker den 1 mars och planen är ha ett antal företag som på plats med verksamhet i det nya livsmedelscentret innan årets slut. Ett av de företagen är Findus. Foodhills bildades 2016 och ägs av livsmedelsföretaget Magnihill, fastighetsbolaget Backahill och Lantmännen.