Livs.se

2018-01-18 kl 14.32

Stoppa utflyttningen av Göteborgs Kex!

– Utflyttningen av Göteborgs Kex till Lettland måste stoppas! Det är ett totalt feltänk att kalla sig hela Sveriges kexfabrik och samtidigt flytta produktionen utomlands. Det går helt enkelt inte ihop, säger Eva Guovelin, Livsmedelsarbetareförbundets förbundsordförande.

Idag lämnades besked till de anställda om att den norska ägaren Orkla utreder en utflyttning av Göteborgs Kex från den anrika fabriken i Kungälv till Riga i Lettland. Livs har ca 250 medlemmar som jobbar på Göteborgs Kex.

– Det vore ett dråpslag mot våra medlemmar som riskerar att förlora sina jobb, fortsätter Eva. Det vore också ett hårt slag mot Kungälv som samhälle eftersom Göteborgs Kex är den största privata arbetsgivaren i kommunen.

– Vi kommer göra allt vi kan för att stoppa utflyttningen av Göteborgs Kex och för att stödja våra medlemmar. Vår arbetsplatsklubb har en nyckelroll och kommer tillsammans med våra ombudsmän att vända på varje sten i de förhandlingar som nu följer, avslutar Eva.

 

Om Göteborgs Kex

Göteborgs Kex är sedan 1994 en del av den norska Orklakoncernen. Göteborgs Kex har en 50-procentig andel av den svenska marknaden.

Göteborgs Kex grundades redan 1888 och marknadsför sig som ”Hela Sveriges kexfabrik”. På fabriken i Kungälv produceras ett 50-tal olika produkter varav Ballerinakex, Guld-Marie och Kung Oscars pepparkakor är bland de mer kända.

Göteborgs Kex har totalt ca 500 anställda.

Källa: www.goteborgskex.se