Livs.se

2021-05-20 kl 17.18

Företag kan vinna pris för jämställdhet

Jämställdhet är en framgångsfaktor för den svenska industrin. Det anser Industrirådet som därför årligen delar ut ett pris till företag som genomfört betydande insatser för att främja jämställdhet. Nu kan du nominera ett företag inom livsmedelsindustrin till detta pris.

Senaste gången som priset delades ut gick det till Höganäs AB, ett företag inom metallindustrin. Höganäs fick priset för sitt arbete med konkreta aktiviteter och mot mätbara mål. De har gjort insatser bland annat för att synliggöra kvinnor på företaget och för att underlätta balansen mellan arbetsliv och privatliv.

Har ert företag gjort bra insatser för att främja jämställdhet? Passa då på att nominera företaget via ett webbformulär på Industrirådets hemsida. Vem som helst får nominera fram till den 10 juni 2021.

Utdelningen av Industrins jämställdhetspris 2021 kommer i år att ske under Industridagen i Skellefteå den 27 september.

Fakta – Industrins jämställdhetspris

Bakom priset står Industrirådet, som består av företrädare för svenska arbetsgivar- och arbetstagarorganisationer inom industrin: Grafiska Företagens Förbund, Gröna arbetsgivare, Industriarbetsgivarna, IKEM, Jernkontoret, Livsmedelsföretagen, Skogsindustrierna, Svemin, Teknikföretagen, TEKO, Trä- och Möbelföretagen, GS-facket, IF Metall, Livs, Sveriges Ingenjörer och Unionen.