Livs ledning omvald med tydligt budskap till arbetsgivarna

Hans-Olof Nilsson blev omvald som förbundsordförande för Livsmedelsarbetareförbundet, ett fackförbund inom LO som samlar 33 000 anställda inom livsmedelsproduktion.

Valet innebär ett tydligt ställningstagande gentemot arbetsgivarparten:

– Låt mig redan nu lova Livsmedelsföretagen att vi i nästa avtalsrörelse kommer att sätta frågan om trygga anställningar högt på dagordningen. Vi accepterar inte en situation där löntagare som troget tjänat sitt företag plötsligt kan bytas ut mot någon som för tillfället säljer sin arbetskraft billigare! Vi ska ha anställningstryggheten tillbaka! säger Hans-Olof Nilsson.

Gerald Lindberg valdes till andre ordförande för förbundet vid kongressen i Linköping.

– Vi kommer att satsa hårt på att stärka organisationen, och höja organisationsgraden. Vi vet att det finns cirka 38 000 livsmedelsarbetare i det här landet, vi måste lyckas samla än fler av dessa. Vi kan inte vara nöjda förrän alla är med, säger Gerald Lindberg.

Eva Guovelin valdes till tredje ordförande av kongressen.

– Vi kommer att fortsätta kämpa för en schystare livsmedelsindustri. Det kan inte vara rimligt att människor ska behöva känna otrygghet på jobbet 2013, säger Eva Guovelin.

Kongressen pågår den 1–5 juni på Konsert och Kongress i Linköping med 250 kongressdeltagare som representerar alla arbetsplatsklubbar inom Livsmedelsarbetareförbundet.